Search This Blog

Tuesday, 14 June 2011

Spaghetti Olio

200 gm spaghetti yg telah dicelur (Letak sikit minyak zaitun dan garam)
2 sudu besar minyak zaitun
2-3 ulas bawang putih
3-4 ekor udang sederhana besar
3-4 ekor isi kepah (Mussle)- jika suka
Button mushroom (ikut suka)
1 sudu teh pati ayam
2-3 potong capsicum hijau & merah (potong dadu atau memanjang)
Lobak merah dihiris2
2 biji tomato dibelah 6
1 sudu teh oregano flakes
garam secukup rasa

Cara:

Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih yg telah dicincang. Hingga hampir kuning, terus masuk udang, mussle (jika ada) & pati ayam. Setelah udang kemerahan, masukkan pula capsicum, lobak merah dan tomato. Dan akhir sekali masukkan spaghetti dan kacau. Garam secukup rasa, kalau nak letak oregano flakes, serbuk lada hitam ke lada sulah pun boleh..ikut suka. Gaul rata dan siap dihidang.

Note : kalau suka pedas, masa hidang tu taburkan chili flakes..dan lagi best kalau tabur parmesan cheese masa nak makan...mmg sedap!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...